Omlet cesarski kombinowany
- mąka owsiana (zmielone płatki owsiane)
- zalewa z ciecierzycy (ubita na pianę)
- szczypta soli
- łyżeczka ciemnego cukru (np. muscovado)
- odrobina mleka roślinnego (kokosowo-ryżowe)
- soda oczyszczona – 1/3 łyżeczki
- masło klarowane do posmarowania patelni
Najpierw ubiłam zalewę z ciecierzycy na sztywną pianę. Dodałam do niej mąkę, sól, cukier, sodę i wymieszałam. Zrobiło się zbyt gęste, więc dolałam odrobinę mleka roślinnego. Ciasto o konsystencji ciasta naleśnikowego wylałam na patelnię do naleśników i przyrumieniłam od spodu, a następnie zsunęłam na płaską pokrywkę i położyłam z powrotem na patelnię stroną wymagającą dopieczenia.
Na koniec jeszcze na patelni pokroiłam na małe kawałki i chwilę przyrumieniłam.
Dodałam umyte i pokrojone owoce.