Owsianka na zielono ze szpinakiem

Czemu wracamy do zielonych śniadań? Bo wrzesień tuż tuż, a we wrześniu powrót do przedszkola, a powrót do przedszkola to większe ryzyko infekcji, a by zapobiec łapaniu infekcji już teraz wspieramy nasz układ odpornościowy.

A zatem przyda nam się:

  • porządna garść umytego świeżego szpinaku
  • banan
  • gruszka ze skórką, ale bez gniazd nasiennych
  • płatki owsiane
  • masło klarowane
  1. Owsiankę gotujemy tak jak zazwyczaj.
  2. Banan, gruszkę i szpinak blendujemy aż powstanie coś podobnego do koktajlu.
  3. Do owsianki dodajemy masło, zblendowane owoce ze szpinakiem i wszystko mieszamy.

Zdrowe, smaczne, sezonowe – natura sama podsyła nam pod nos to co dla nas najlepsze.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *