jaglanka z awokado i borówkami

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana
  • 3 jabłka
  • 1 awokado
  • borówki
  • olej lniany
  1. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę (pomocny może być krajacz sitko do sałatek) i podusić je z odrobiną wody w rondelku.
  2. Kaszę podgrzać.
  3. Część kaszy zblendować z obranym awokado.
  4. Wszystkie składniki wymieszać. Podawać na ciepło.

(W urządzeniu Cuisine Companion Tefal umieszczamy obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka rozdrabniamy korzystając z ostrza do wyrabiania przy prędkości 10 przez 10 sekund. Dodajemy odrobinę wody i ustawiamy Slow Cook P1. Dodajemy awokado i rozdrabniamy przy prędkości 10 przez 20 sekund. Dodajemy kaszę i olej. Mieszamy przy prędkości 8 przez 10 sekund.)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *