gryczanki z konfiturą gruszkową

Naleśniki gryczane w mini wersji.

  • mąka gryczana – ok. 0,5 kubka
  • szczypta soli
  • cynamon
  • woda (by po wymieszaniu z mąką uzyskać konsystencję jogurtu)
  • gruszka starta na tarce

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanej, natłuszczonej patelni.

Do niektórych dodałam tuż po wylaniu ciasta na patelnię, płaskie plasterki jabłka.

Naleśniczki posmarowałam kremem kakaowym:

  • ziarna słonecznika
  • orzechy włoskie i laskowe
  • awokado
  • banan
  • kakao
  • cynamon

Wszystko dokładnie zmiksowałam i powstałym kremem smarowałam mini naleśniki.

Podałam z konfiturą gruszkową i kleksem z jogurtu naturalnego (koziego).

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *