Szybkie, proste, smaczne danie – czyż nie tak powinna przedstawiać się kolacja? A może obiad? A w zasadzie to każdy posiłek. Tak jest z daniami z kaszy – nadają się na każdy posiłek, świetnie łączą się z różnorodnymi produktami i są proste w przygotowaniu.
Tym razem kasza gryczana biała i warzywa gotowane na parze. Całość okraszona kiełkami i odrobina oliwy z oliwek.
- kasza gryczana ugotowana zgodnie z instrukcja na opakowaniu
- warzywa:kalafior, brokuł, fasolka szparagowa
- kiełki
- oliwa z oliwek do pokropienia całości
- przyprawy
- Warzywa po umyciu należy pokroić na mniejsze kawałki i ugotować na parze.
- Warzywa wymieszać z kaszą, posypać kiełkami i pokropić oliwą.
- Ewentualnie dla nadania głębszego smaku można na patelni z odrobiną oliwy zeszklić pokrojoną w kosteczki cebulkę, dodać kaszę i całość odrobinę podsmażyć. Na koniec dodać warzywa i przyprawy i wymieszać.