Bezglutenowe muffinki z borówkami i nutą cynamonu. Podczas smakowania różnych muffinek dzieci uznały te”nienormalne” za najsmaczniejsze. Sprawdźcie sami, czy zasługują na takie miano. 🙂 Przyjemnego testowania!
- 200g migdałów
- 2 dojrzałe banany
- 2 jajka
- łyżeczka sody
- łyżeczka cynamonu
- 4 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego muscovado
- szczypta soli
- borówki – ok 150g
- Włączamy piekarnik na 180 st na termoobieg.
- Migdały mielimy w młynku na tzw. mąkę migdałową.
- Do mąki migdałowej dodajemy pozostałe składniki (OPRÓCZ BORÓWEK) i wszystko razem dokładnie miksujemy.
- Dodajemy borówki i delikatnie mieszamy.
- Napełniamy 12 papilotek ciastem dbając by w każdej znajdowała się mniej więcej taka sama ilośc ciasta.
- Wstawiamy do piekarnika na ok 25 min.