malinowy torcik

Maliny są świetnym źródłem witamin z grupy B, wit.C, potasu, wapnia, magnezu i żelaza, a także kwasu foliowego.  Dlatego warto wykorzystywać każdą okazję, zwłaszcza w sezonie malinowym, by spożywać te owoce.

Wspaniale komponują się z ciastem czekoladowym i bitą śmietaną.

  1. Przygotowujemy ciasto wg przepisu.
  2. Ubijamy śmietanę kremówkę aż do uzyskania sztywnej piany.
  3. Serek mascarpone delikatnie ubijamy z cukrem.
  4. Do serka przekładamy śmietanę i krótko, delikatnie mieszamy.
  5. Na wystudzone ciasto wykładamy krem i wierzch dekorujemy umytymi i wysuszonymi malinami.
  6. Ciasto wstawiamy do lodówki.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *