owsianka z roszponką i jagodami goji

  • płatki owsiane
  • suszone jagody goji
  • roszponka
  • gruszka
  • masło
  1. Płatki owsiane wraz z jagodami goji  gotujemy do miękkości.
  2. Dodajemy umytą roszponkę oraz gruszkę bez gniazd nasiennych i całość blendujemy.
  3. Dodajemy masło.

Jest to propozycja ciepłego, lekkostrawnego i smacznego dania na śniadanie.

(roszponka: beta-karoten, wit. C, A, z grupy B, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i in.

jagody goji: bardzo dobre źródło białka. 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych  grupy omega-6, wit. C,B1,B2,B6,E, fosfor, wapń, żelazo, miedź, cynk, selen, flawonoidy

płatki owsiane: białko, wszystkie potrzebne aminokwasy, wit. E, z grupy B, selen, magnez, flawonoidy, błonnik, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *