- płatki owsiane
- suszone jagody goji
- roszponka
- gruszka
- masło
- Płatki owsiane wraz z jagodami goji gotujemy do miękkości.
- Dodajemy umytą roszponkę oraz gruszkę bez gniazd nasiennych i całość blendujemy.
- Dodajemy masło.
Jest to propozycja ciepłego, lekkostrawnego i smacznego dania na śniadanie.
(roszponka: beta-karoten, wit. C, A, z grupy B, kwas foliowy, wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas i in.
jagody goji: bardzo dobre źródło białka. 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych grupy omega-6, wit. C,B1,B2,B6,E, fosfor, wapń, żelazo, miedź, cynk, selen, flawonoidy
płatki owsiane: białko, wszystkie potrzebne aminokwasy, wit. E, z grupy B, selen, magnez, flawonoidy, błonnik, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe)